Boldog Sport Egyesület

Boldog község lakóinak sportszerető kis közössége a II. világháború előtti időkben is már összegyűlt labdajátékok művelésére. Igaz az akkori lehetőségek koránt sem azonosak felgyorsult világunkéval, ám egy valamiben hasonlítanak egymásra, ez pedig a mozgás, az egészséges élet, a sport szeretete.
 
Ennek kiterjesztése érdekében néhányan hivatalossá tették egységüket Boldog Községi Sportkört néven 1948-ban. Ekkor még csak a labdarúgásra terjedt ki tevékenységük. Egyre bővülő tagságuk az idők során többféle sportágban jeleskedtek. Kézilabdás lányaik és labdarúgó fiaik sok boldog pillanatot szereztek a száz számra érkező közönség számára.
 
Itt nevelkedett labdarúgóink az ország több neves egyesületében állták meg helyüket, mint Debrecen, Újpest, BKV Előre, Győr, Jánoshalma, Kossuth KFSE, Bag, Tura, Dány, Hatvan, Vác, Tiszakécske és Szolnok. A társaság az évek során egyre több gondot fordított utánpótlás-nevelésre, a fiatalok mozgáslehetőségének kibővítésére, ennek érdekében megalapította a labdarúgó- mellett karate- és asztalitenisz szakosztályt, melyek a környező megyék településeiből érkező sportszerető emberek körében is nagy népszerűségnek örvend.
 
A Boldogi Sport Közhasznú Egyesület 2013.04.16.-ai közgyűlésén az egészséges életmód kialakítása, a tömegsport elősegítése és támogatása érdekében alulírott alapítók élve a Magyar Köztársaság Alaptörvényében szabályozott jogunkkal elhatározzuk, hogy egyesületet hozunk létre a közhasznú szervezetekről szóló 2011. évi CLXXV. törvény az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról, és a sportról szóló 2004. évi I. törvény előírásai szerint határozzuk meg.
 
 
Megszakítás